Jelenlegi hely

Rendelési határidők

FIGYELEM! Új telephelyünk címe 2023. március 20-től: Szigetszentmiklós, Leshegy utca 8.

Virág palánta rendelési határidők

Virág palánta rendelés esetén fontos a rendelési határidők ismerete. Palántából ugyanis csak annyit állítunk elő, amennyire konkrét vásárlói rendelésünk van. A főbb fajokból és a főbb szállítási hetekre némi rátartással készülünk, így a határidők után beérkező virág palánta rendeléseket is fogadjuk, de azokat csak akkor tudjuk visszaigazolni, ha a konkrét rendelési mennyiségnél több tálca áll rendelkezésünkre. Erre a bizonytalan tényezőre azonban nem tanácsos a szezon alaprendeléseit alapozni, ez a plusz készlet partnereink hirtelen felmerülő, kiegészítő igényeinek teljesítését segíti.

A rendelési határidőket tartalmazó táblázatunkban megadjuk, hogy meddig kell leadni a rendelést, hogy biztos legyen a szállítás. A hosszú tenyészidejű fajoknál (pl. Begonia tuberosa, Begonia semperflorens, dugványos növények, ciklámen, stb.) és korai szállítási heteken különösen oda kell figyelni a palánta rendelési határidőkre, mert biztonsággal csak az ennél korábban, tehát a vetések, dugványozások előkészítése előtt beérkező rendeléseket tudjuk visszaigazolni. Előfordulhat, hogy már a határidők előtt sem tudunk egy rendelést a kért szállítási hétre visszaigazolni, ha nem áll rendelkezésre elegendő vetőmag vagy sima dugvány a teljes palánta mennyiség előállításához. Ebben az esetben más szállítási hetet vagy helyettesítő fajtát ajánlunk.

A legfontosabb egynyári és balkonnövény palánta rendelési határidők 2024 (446 kB)

A legfontosabb kétnyári palánta rendelési határidők 2024 (92 kB)

 

Virág palántáinkat az aktuális palánta naptárban megjelölt heteken és napokon szállítjuk:

Palántanaptár 2024 (4,23 MB)

 

Az egyes fajtákra vonatkozó lehetséges szállítási hetek palánta megrendelőlapjainkon találhatók meg.

Virág vetőmag rendelési határidők

A virág vetőmag rendeléseket többnyire azonnali szállításra tudjuk fogadni és a soron következő szállítmányunk érkezésekor, 7-10 napon belül teljesítjük. A főszezonban általában heti két, szezonon kívül egy szállítmányunk érkezik. Természetesen örömmel vesszük, ha a virág vetőmagot egy későbbi időpontban történő teljesítésre rendelik meg, ez elősegíti a hatékony munkaszervezést raktárunkban. Átmeneti készlethiány esetén vásárlóinkkal egyeztetünk a lehetséges helyettesítő fajtákról és a várható szállítási időről.