Jelenlegi hely

Rólunk

A Floretum Kft. 2011-től a Syngenta FloriPro ServicesTM üzletágának kizárólagos magyarországi képviselője és forgalmazója, amely elsősorban a Syngenta virág vetőmag, virág palánta és virág dugvány választékát kínálja árutermelő kertészek számára.

Európai szervezetének átfogó átszervezésének következtében a Syngenta virág üzletága magyarországi értékesítését a Syngenta Seeds Kft. helyett a Floretum Kft. veszi át.

A Syngenta töretlen piaci jelenléte érdekében a Floretum Kft-nek teljes egészében átadja az eddig a Syngenta Seeds Kft-ben végzett tevékenységét és partneri körét, biztosítja számára nemzetközi szervezetének hosszú távú szakmai és üzleti támogatását.

A zökkenőmentes váltást az is garantálja, hogy a Floretum Kft-ben a hazai forgalmazást eddig is szervező munkatársak folytatják a munkát, akik továbbra is készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

A Syngenta a nagyvilágban

A svájci székhelyű Syngenta a világ vezető mezőgazdasági vállalata, amely a növényvédőszer és a vetőmag üzletágat foglalja magában. A Syngenta innovatív kutatással, fejlesztéssel és technológiákkal kötelezte el magát a fenntartható mezőgazdaság mellett, segíti a növénytermesztés hatékonyságának növelését, a környezetvédelmet és az egészséges, minőségi életet. A Syngenta mintegy 24.000 alkalmazottat foglalkoztat több mint 90 országban.

A Syngenta három vetőmagos üzletága:

  • szántóföldi vetőmag üzletág
  • zöldség vetőmag üzletág
  • virág üzletág: virág vetőmag, palánta és dugvány

A Syngenta Magyarországon két céggel képviselteti magát: a Syngenta Növényvédelmi Kft. a növényvédelem, a Syngenta Seeds Vetőmag Termelő és Kereskedelmi Kft. pedig a vetőmagok piacán tölt be jelentős szerepet.

A Syngenta virág üzletága Magyarországon

A Floretum Kft. 2011-től a Syngenta FloriPro ServicesTM üzletágának kizárólagos magyarországi képviselője és forgalmazója, amely elsősorban a Syngenta virág vetőmag, virág palánta és virág dugvány választékát kínálja árutermelő kertészek számára.

A virág üzletág termékkörei:

kétnyári virágok

  • egynyári virágok, pl. Petunia, Begonia, Catharanthus, Impatiens, Salvia, Tagetes, Verbena
  • balkonnövények, pl. Pelargonium (muskátli), Petunia, Verbena, Osteospermum, Argyranthemum
  • kétnyári virágok, pl. Viola (árvácska), Primula, Bellis, Myosotis, Ranunculus
  • cserepes virágok, pl. Poinsettia (mikulásvirág), Cyclamen, Új-Guinea Impatiens, Senecio (Cineraria)
  • évelő virágok, díszfüvek, fűszernövények

A Syngenta Magyarországon az európaihoz hasonló, egységes virág fajtaválasztékot kínál, így a magyar kertész is a legfrissebb kínálatból válogathat. Virág vetőmag és virág palánta kínálatunkat minden országban egyazon követelményrendszernek megfelelő minőségben forgalmazzuk. Termékeinket hollandiai vetőmag üzemünkből és palántanevelő telepünkről importáljuk.

egynyári virágok

Minden szezonban izgalmas újdonságokkal jelentkezünk. Fajtáinkat virág katalógusainkban mutatjuk be, ezen kívül gyakorlati bemutatóinkon, szakmai rendezvényeinken, külföldi tanulmányútjainkon is megismertetjük partnereinkkel. Célunk, hogy a világpiacra bevezetett fajtáinkat a magyar kertészek számára is azonnal elérhetővé tegyük. Ugyanakkor szem előtt tartjuk, hogy a nyugat-európaitól eltérő hazai termesztési módszerek, valamint gyakran szélsőséges időjárásunk megkövetelik a fajták bevezetés előtti hazai tesztelését.

Virág katalógusaink kiegészítői a mindenkor aktuális virág vetőmag és virág palánta megrendelőlapok, amelyeken nem csupán a rendelkezésre álló fajtasort, hanem a kiszerelési egységet, vetőmagszükségletet, palánták esetén pedig a tálcatípust és a szállítási heteket is megadjuk. Legfontosabb virág fajtáink neveléséhez részletes termesztési ismertetőinkben adunk segítséget.

Az Ön rendelkezésére állnak továbbá kollégáink, akik a fajtaválasztással, termesztéssel és rendeléssel kapcsolatos kérdéseire készséggel válaszolnak.

A Syngenta virág üzletága a nagyvilágban

nemesített cserepes és ágyásnövények

A Syngenta virág üzletága kiváló minőségű cserepes és ágyásnövényeket nemesít, termeszt és forgalmaz, fajtáit vetőmag, palánta és dugvány formájában kínálja.

A Syngenta piacvezető az árvácska (Viola) és a muskátli (Pelargonium) piacon, továbbá vezető szerepet tölt be a mikulásvirág (Poinsettia) és az Új-Guinea Impatiens értékesítésben. További főbb virág fajok: Begonia, Cyclamen, Petunia, Impatiens walleriana. Kínálatunkban több mint 2500 saját nemesítésű fajta szerepel. Évente több mint 500 millió dugványt, 5 millió g vetőmagot és 1 milliárd palántát állítunk elő.

A Syngenta hosszú múltra tekint vissza a virág üzletágban. Egyesíti a holland Sluis & Groot, a német Fischer és az amerikai Goldsmith és Yoder cég erősségeit. Több mint 140 éve élen járunk az újító technológiák és nemesítési módszerek területén, ami az árutermelő kertészek számára sok gazdasági előnyt, a végfelhasználók számára pedig sok gyönyörűséget eredményezett. A nemesítésben a színek, formák, méretek, a tartósság, a szárazságtűrés és a betegség ellenállóság a legfontosabb szempontok, és ennek köszönhetően cégünk a legjobb fajtakínálattal rendelkezik a virágpiacon. Csak két mérföldkövet emelünk ki: a Syngentától származik az első F1 hibrid árvácska és az első Xanthomonas-mentes muskátli.

A Syngenta virág üzletágának története

A holland Nanne Groot 1810-ben kezdett vetőmagok forgalmazásába. Jó kereskedő szellem volt, ő volt az első, aki lehetőséget látott zöldség vetőmagok termesztésében és forgalmazásában. Rövid időn belül megszervezte a vetőmag termesztők és kereskedők hálózatát, sőt, hamarosan külföldre is szállított. 1867-ben unokája és unokaöccse megalapította a Sluis & Groot céget. Évek során az új szállítási lehetőségek kihasználásával távoli piacokat hódítottak meg, hamarosan a nemesítésben is sikereket értek el. Cégükből fejlődött ki mára a világ egyik legnevesebb virág nemesítő és forgalmazó cége.

1867 A Sluis & Groot cég megalapítása Hollandiában1867 A Sluis & Groot cég megalapítása Hollandiában

A Sluis & Groot Andijkból Enkhuizenbe költözik1872 A Sluis & Groot Andijkból Enkhuizenbe költözik, amely hosszú időn keresztül a virág üzletág központja

1892 A Sluis & Groot megkapja a "Királyi Család Élelmiszer Beszállítója" megnevezést

A Sluis & Groot megkapja a Koninklijke (királyi) rangot1917 A Sluis & Groot megkapja a "Koninklijke" (királyi) rangot

1936 A Sluis & Groot elnyeri az első All-America Selections (AAS) aranyérmét a Petunia grandiflora Flaming Velvet fajtáért

1941 A Sluis & Groot megalapítása Amerikában

1954 A Sluis & Groot saját nemesítésű, "márkázott" termékek felé fordítja figyelmét

A Sluis & Groot aktívan hozzákezd a nemesítéshez1956 A Sluis & Groot aktívan hozzákezd a nemesítéshez

1958 Gerhard Fischer megalapítja a Fischer céget a németországi Hillscheidben

1962 Glenn Goldsmith megalapítja a Goldsmith Seeds céget a kaliforniai Gilroyban

A vetőmag cégeket egyesítő Zaadunie holding létrehozása1963 A vetőmag cégeket egyesítő Zaadunie holding létrehozása, amelynek meghatározó tagja a Sluis & Groot (S&G)

Megnyitják a virág palánta nevelő üzemet a hollandiai De Lier-ben1965 Megnyitják a virág palánta nevelő üzemet a hollandiai De Lier-ben

1967 Glenn Goldsmith megszervezi az első palánta bemutatót (pack trial) Gilroyban, ahol fajtáit termesztési körülmények között mutatja be a kereskedőknek. A tavaszi pack trial azóta meghatározó rendezvénye a virág üzletágnak.

1972 Az első Pelargonium F1 fajta bevezetése (Sprinter F1)

1973 Az első F1 hibrid ciklámen fajta bevezetése (Rosamunde F1)

1975 Az első palánta előállítása (37cm x 47cm-es vetőláda)

1979 Az első F1 hibrid ciklámen sorozat bevezetése ( Pannevis F1)

1980 A svájci Sandoz megvásárolja a Zaadunie holdingot

1982 Az első F1 hibrid árvácska bevezetése (Roc F1)

1991 A Sluis & Groot Vetőmag Kft. megalapítása Magyarországon

A Sluis & Groot név megváltoztatása S&G Seeds-re1992 A Sluis & Groot név megváltoztatása S&G Seeds-re

Az S&G Seeds Kft. megkezdi a virág palánta forgalmazást Magyarországon1996 A Sandoz egyesül a Ciba Geigy-vel, és ezzel létrejön a Novartis

1996 Az S&G Seeds Kft. megkezdi a virág palánta forgalmazást Magyarországon

1997 Az S&G Flowers első saját nemesítésű egynyári vegetatív fajtájának bevezetése: Bacopa Cabana

2000 A Novartis és az AstraZeneca mezőgazdasági üzletágainak összeolvasztásával létrejön a tiszta mezőgazdasági profilú Syngenta

Az Xtray virág palántatálca bevezetése2001 Az Xtray virág palántatálca bevezetése

2002 Az S&G Flowers megkapja első Fleuroselect aranyérmét egy évelő fajtájáért

2004 A Goldsmith Seeds vegetatív fajtáinak forgalmazását 10 évre átadja a Fischer USA számára

Az S&G Flowers megnyitja új virág palánta elosztó csarnokát Poortcamp-ban2005 Az S&G Flowers megnyitja új virág palánta elosztó csarnokát Poortcamp-ban, De Lier-i palánta nevelő üzeme közelében

A Molimba Mini White fajta elnyeri az első Fleuroselect aranyérmet2005 A Molimba Mini White fajta elnyeri az első Fleuroselect aranyérmet az S&G Flowersnek a vegetatív szaporítású virágok körében

2006 Az S&G Flowers beindítja Tanúsított Dugványok név alatt vírusmentes szaporítóanyag előállítási programját

A Syngenta megvásárolja a német Fischer céget2007 A Syngenta megvásárolja a német Fischer céget, amely élenjáró a muskátli, a mikulásvirág (Poinsettia) és az Új-Guinea Impatiens nemesítésében

A Syngenta megvásárolja az amerikai Goldsmith céget2008 A Syngenta megvásárolja az amerikai Goldsmith céget, amely vezető nemesítő az egynyáriak, balkonnövények és virágzó cserepesek piacán

A Syngenta megvásárolja az amerikai Yoder cég krizantém és Aster üzletágát2008 A Syngenta megvásárolja az amerikai Yoder cég krizantém és Aster üzletágát

2009 A Syngenta két külön szervezeti egységet hoz létre virág üzletágában az Európa, Afrika és Közel-Kelet (EAME) régióban a: a nagykereskedelmi tevékenységet a Syngenta Flowers, a termesztőket kiszolgáló közvetlen értékesítést pedig a FloriPro ServicesTM végzi

Floretum Kft.2011 A Floretum Kft. veszi át a Syngenta FloriPro ServicesTM üzletág termékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazását