Jelenlegi hely

Virág vetőmag vásárlás

Virág vetőmag választékunkat árutermelő kertészek számára kínáljuk, így a kiszerelési egységeket is az ő igényeik alapján határozzuk meg. A legtöbb fajta szemes kiszerelésben kapható. A grammos kiszerelésben kapható fajták esetében megrendelőlapjainkon megadjuk az egy grammban lévő magok számát, illetve az ezer növény előállításához szükséges vetőmag mennyiséget.

Hogyan rendelhetek virág vetőmagot?

A alábbi módokon lehet a megrendeléseket leadni területi képviselőink vagy vevőszolgálati munkatársaink számára:

  1. e-mailben, lehetőleg  Excel táblázatos megrendelőnket kitöltve
  2. nyomtatott megrendelőlapunkon, postán

Az így kapott megrendeléseket gyorsan és pontosan tudjuk feldolgozni. Kérjük, hogy telefonon csak sürgős esetben adják le rendeléseiket, mert ilyen esetben nagyobb a tévedés lehetősége.

További részleteket a "Rendelési határidők" menüpontban olvashat

Minimális rendelés:

  • Virág vetőmag: minimum 15.000 Ft/rendelés
  • (Virág palánta rendelés: minimum 5 tálca/rendelés)

A minimális rendelési mennyiségeket kérjük figyelembe venni a rendelések összeállításakor, mert hatékony működésünk megőrzése érdekében kisebb rendelést nem tudunk elfogadni.

Hogyan kapom meg a virág vetőmagot?

Hollandiából, központi virág vetőmag raktárunkból érkeznek virág vetőmag szállítmányaink heti két alkalommal, vásárlóink megrendelése alapján.

Általában 7-10 napon belül teljesítjük a virág vetőmag megrendeléseket hollandiai raktárkészletünktől függően. A legkeresettebb fajtákból saját készletet is tartunk, ebből telephelyünkön azonnal, utánvétes kiküldéssel néhány napon belül tudjuk kiszolgálni vásárlóinkat. Ha valamelyik virág fajta nincs raktáron és hosszabb ideig nem is lesz kapható, akkor vásárlóinkkal egyeztetünk a lehetséges helyettesítő fajtákról és a várható szállítási időről.

A vetőmag átvételének módja:

  1. Házhozszállítás GLS futárszolgálattal, utánvétes fizetéssel, a szolgáltató díjszabása alapján. 150.000 Ft nettó érték felett a szállítási költséget a Floretum Kft. átvállalja.
  2. Személyes átvétel szigetszentmiklósi telephelyünkön, készpénzes fizetéssel.

Milyen kiszerelésben kaphatóak a Syngenta vetőmagok?

A megrendelhető kiszerelési egységeket aktuális megrendelőlapjaink tartalmazzák. Ha valaki nagyobb mennyiséget rendel egy fajtából, akkor nagyobb kiszerelésben is megkaphatja a kért virág vetőmagot, így csomagolóanyagot takaríthatunk meg. A szokásostól eltérő kiszerelési lehetőségekről munkatársaink készséggel adnak felvilágosítást a megrendelés során.

Honnan tudhatom, milyen minőségű a Syngenta virág vetőmag?

Syngenta virág vetőmag

Csak olyan vetőmag tételeket hozunk forgalomba, amelyek csírázási százaléka és tisztasága az adott fajtól elvárt szabványt eléri vagy meghaladja, az árutermelő kertészek igényeit maximálisan kielégíti. Erről az anyacégünknél elvégzett, hitelesített laboratóriumban végzett csírázási vizsgálattal győződünk meg. Vetőmag tételeinket előre meghatározott rendszerességgel újra és újra bevizsgáljuk, így raktárunkból szabvány alatti vetőmag hosszabb ideig tárolt tételek esetében sem kerülhet ki. Szükség esetén virág vetőmag tételeink csírázási százalékáról ezen vizsgálati eredmények alapján tájékoztatjuk megrendelőinket.

A virág vetőmag csomagolása a minőség megőrzését szolgálja. A nem hamisítható alumínium tasakban a virág vetőmag felbontatlanul és megfelelő tárolási körülmények között (16-18 °C-on, páramentesen) hosszabb ideig, általában legalább két évig megőrzi minőségét. A növényházban vagy fűtött szobában sohase tároljuk az adott szezonban megmaradt, különösen nyitott tasakokat, mert a meleg és párás klímán nagyon gyorsan romlik az érzékeny virág vetőmag minősége. A legmegnyugtatóbb megoldás, ha mindig csak az adott szezonra szükséges vetőmagot rendeljük meg, így biztosak lehetünk benne, hogy semmi gondunk nem lesz a keléssel. Ha mégis nagyobb mennyiség maradt készleten az előző szezonról, vetés előtt végezzünk próbavetést..

Hogyan válasszak a különböző virág vetőmag termékformák közül?

Virág vetőmag termékforma kínálatunkat úgy alakítjuk, hogy az mindig megfeleljen a gazdaságos termesztés követelményeinek, a különböző virág fajok adottságainak, illetve a növényegészségügyi igényeknek. A szakma általában egyetért abban, hogy az egyes fajok esetén melyik termékforma a leginkább gazdaságos, ugyanakkor adott kertészet technológiai szintje alapján mégis lehetnek különbségek. Egyes kertészek például jobban szeretik még ma is az apró szemű begóniát és petúniát szórva vetni, míg mások a szivartálcába is rögtön egyesével vethető pillírozott vetőmagot választják.

Normál virág vetőmag

A virág vetőmag mechanikai és vegyi kezelés nélkül kerül a tasakba, természetesen az elengedhetetlen tisztítási eljárást követően. Kínálatunkban a legtöbb virágfaj normál vetőmag formájában kapható. Egyes fontos, apró szemű fajok esestében párhuzamosan kínálunk normál és pillírozott vetőmagot is, hogy a kertészek saját technológiájuk és felkészültségük alapján szabadon választhassanak.

Pillírozott virág vetőmag (drazsírozott vetőmag, pellet)

pillírozott virág vetőmag

A virág vetőmag felületét olyan anyaggal vonjuk be, amely a vetőmag méretét megnöveli és alakját egyöntetűvé teszi, így az apró magvú virág fajok (pl. Begonia, Petunia) esetében is lehetővé válik a gépi vagy kézi szemenkénti vetés.

A pillírozott mag vetése az alábbi előnyökkel jár:

  • a gömbölyű formának köszönhetően könnyű és pontos a vetés, a mag a szivar közepébe kerül, elegendő levegő áll rendelkezésre a jobb csírázáshoz
  • eredményesebb és gyorsabb a csírázás, javul az egységnyi vetőmagból előállítható virágpalánták száma
  • az egyöntetű magméretnek köszönhetően a vetőgépet nem szükséges tételenként átállítani, így gyors és pontos lesz a vetés
  • a szórva vetéshez képest megtakaríthatunk egy tűzdelést

Multipill virág vetőmag

Ugyancsak pillírozott vetőmag, de egy multipill (drazsé) több, akár 8-10 virágmagot is tartalmaz. Ebben a formában kínáljuk azokat az apró magvú virág fajokat, amelyeket kelés után csokrosan szoktunk tűzdelni (pl. Lobelia). Így kelés után az egy drazséból kikelt virág palánta önállóan cserepezve is dús, bokros növénnyé fejlődik.

Csávázott virág vetőmag - SafeCoat

csávázott virág vetőmag

A SafeCoat speciális csávázószeres kezelés a kicsírázott virág vetőmag, illetve a fiatal magonc számára biztosít védelmet a talajból fertőző betegségek ellen. Ezzel a technológiával nagyobb lesz a hasznosítható virág palánta mennyisége. A virág vetőmag kék színének köszönhetően könnyen ellenőrizhető a vetés pontossága.

Előcsíráztatott virág vetőmag - PreNova

Egyes virág fajokból (árvácska, Impatiens) előcsíráztatott vetőmag is rendelkezésre áll. Nagyobb arányú, gyorsabb és egyöntetűbb csírázást biztosít, árvácska esetén csökken a keléshez szükséges hidegigény, nő a hasznosítható virág palánta aránya. Egyedülálló technológiánknak köszönhetően a kelésében megindított virág vetőmagot ebben az állapotban konzerváljuk, így 3-7 °C-on tárolható 9 hónapig. Vetés előtt egy órával célszerű a vetőmag tasakot kivenni a hűtőszekrényből, hogy a vetőmagra ne csapódjon ki a pára.

Előcsíráztatott virág vetőmag - Primed Plus

A Primed Plus előcsíráztatással előállított vetőmag, amelynek különlegessége, hogy végterméke nem nedves, hanem száraz virág vetőmag. Minden Syngenta Primula vetőmag a Primed Plus előcsíráztatási technológiával készül, így akár 9 hónapig is tárolható száraz, hűvös helyen, eredeti csomagolásban (maximális hőmérséklet: 15 °C; optimális páratartalom: 30%). A felhasználható virág palánta száma akár 10-15%-kal is magasabb, mint a normál vetőmag esetében. Nagyon kiegyenlített és akár 5 nappal gyorsabb csírázást biztosít. A palántanevelés során a Syngenta is csak Primed Plus technológiával előcsíráztatott vetőmagot használ a biztonságosabb kelés és jobb minőségű virág palánta előállítása érdekében.

Koptatott virág vetőmag

A legtöbb Tagetes vetőmag koptatott (clipped seeds) formában kapható. A vetőmag világos színű nyúlványát lekoptatjuk, így mechanikus vetőgéppel könnyebb lesz a vetés és csökken a betegségek iránti fogékonyság.